Az MDF nem szüntetné meg a sportminisztériumot

MTI
2004.10.04. 12:21
Az MDF elfogadhatatlannak tartja a sportminisztérium megszüntetésére irányuló miniszterelnöki törekvéseket, és felszólítja Gyurcsány Ferencet, hogy vonja vissza ezzel kapcsolatos javaslatát - mondta Gémesi György, az ellenzéki párt alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten. Az MSZP szerint a magyar sport felértékelése, hogy a miniszterelnök személyesen ellenőrzi ezt a területet.

"Az MDF elfogadhatatlannak tartja a sportminisztérium megszüntetésére miniszterelnöki törekvéseket, és felszólítja Gyurcsány Ferencet, hogy állítsa le ebbéli aktivitását, vonja vissza a sportminisztérium megszüntetésével kapcsolatos javaslatát (...)" - jelentette ki az Országgyűlés sportbizottságának alelnöke.

Gémesi György szerint a miniszterelnöknek meg kellene neveznie egy olyan, a sportban és nem a politikában szerzett érdemeiben is elismert, közmegbecsült miniszterjelöltet, aki erre a posztra alkalmas lenne. Az MDF-es politikus felidézte a volt sportminiszter, Gyurcsány Ferenc Nemzeti Sportban megjelent interjúját, amelyben a politikus kijelentette: a sportminisztérium megszüntetése szakmailag és politikailag is hibás döntés lenne.