Elnézést kért a Védegylet Kovács László miatt

2004.10.06. 09:45
Elnézést kért a Védegylet az Európai Parlamenttől és az Európai Unió polgáraitól, Kovács László fellépése miatt. A szervezet ugyanis úgy véli, Kovács, aki a napokban mutatkozott be Brüsszelben, mint új energetikai biztos, ijesztően járatlannak mutatkozott az energiapolitika alapvető összefüggései, és különösen a megújuló energiaforrások tekintetében.

A Védegylet sajnálkozását és helytelenítését fejezte ki amiatt, hogy Kovács egyoldalúan és túlzottan elkötelezett az energia szektor liberalizálása mellett.

A szervezet egyúttal azon meggyőződésének adott hangot, hogy az európai energiapolitikának nem a liberalizáció a legfontosabb kérdése, hanem az, miként alakítható ki a társadalmilag elfogadott és ökológiailag fenntartható energiagazdálkodás intézményrendszere.

Közleményében a Védegylet azt ígérte, mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar politikusokat felvilágosítsa a fenntarthatóság és a jövő nemzedékek iránti felelősség jelentőségéről. Mindezek értelmében azt kérték az Európai Parlamenttől és az uniós polgároktól, hogy ne Kovács László nyilatkozatai alapján ítéljenek Magyarországról.