Sára, Márió
2 °C
6 °C

Orbán: A kormányprogram nem Magyarország programja

MTI
2004.10.06. 20:09
A múlt héten a magyar Országgyűlés által elfogadott program nem Magyarország és nem a magyar emberek programja; azt senki nem hagyta jóvá, annak végrehajtására senki nem kérte föl a mostani országvezetést - erről Orbán Viktor beszélt választási fórumon a Nógrád megyei Bercelen szerdán.

A Fidesz elnöke Nagy Andor fideszes képviselő-jelölt rendezvényén vett részt. Nógrád megye 3. számú, szécsényi választókerületében időközi választást tartanak novemberben, mert az Európai Parlamentbe jutott Surján László (Fidesz) lemondott egyéni képviselői mandátumáról. Orbán Viktor azon véleményének is hangot adott, hogy ha azzal a programmal indultak volna a mai kormányzati erők a 2002-es választásokon, amelyet most a parlamentben mutattak be, nem kapták volna meg a magyar választópolgárok többségének bizalmát. A volt kormányfő szerint messze jutottak a kormánypártok a 2002-ben meghirdetett programtól.

Orbán Viktor emlékeztette a fórum résztvevőit, hogy a Fidesz által meghirdetett nemzeti petíció egyik pontja az volt, hogy állítsák le a közvagyon eladását. Miután ezt a kormány és a parlament is lesöpörte az asztalról, nem maradt más eszközük, mint kezdeményezni a népszavazást.