Klaudia
-3 °C
3 °C

Megkezdődött az egészségügyi intézmények figyelmeztető sztrájkja

MTI, HavariaPress
2004.10.07. 09:15
A reggel 8-tól délután 4-ig tartó munkabeszüntetésben részt vesz a Szegedi Új Klinika, a Kisteleki Rendelőintézet, a Pécsi Orvostudományi Centrum, a Miskolci Megyei Klinika, valamint a dunaújvárosi, a székesfehérvári, a szentesi és a veszprémi kórház. A főváros egészségügyi intézményeiben nem sztrájkolnak a dolgozók.

A munkabeszüntetés célja, hogy színvonalas körülmények között, megfelelő jövedelem mellett elegendő és képzett szakember lássa el a betegeket, megszüntetve ezzel a hálapénzt is. Ágoston Zsuzsanna, az országos sztrájkbizottság elnöke elmondta: bizottság elhatározta, hogy a sztrájkot mindaddig heti rendszerességgel folytatja, amíg nem sikerül megállapodni a kormányzat által kijelölt tárgyaló delegációval. "Ennek megfelelően, ha az október 7-i sztrájk nem jár eredménnyel, október 15-én pénteken, majd 18-án hétfőn és 26-án kedden is beszüntetjük a munkát" - jelentette ki.

Egy szervezési hiba miatt egyelőre nem sztrájkolnak a kórházi dolgozók Pécsett - értesült a HavariaPress. A megmozduláshoz a baranyai megyeszékhelyről is mintegy hétszáz dolgozó jelezte, hogy csatlakozni kíván. Erről szóló beadványukat azonban az egyetem vezetése - feltehetőleg taktikai okokból - nem írta alá, holott enélkül a sztrájk nem tekinthető törvényesnek.