Ifjúsági kormánymegbízott lett Ujhelyi István

MTI
2004.10.07. 19:19
A gyermek- és ifjúsági korosztály érdekeit felügyelő, az ezzel kapcsolatos minisztériumi döntéseket koordináló, tárcaközi kormánymegbízottá nevezte ki a kormány Újhelyi Istvánt. Ezt maga az érintett jelentette be csütörtökön, sajtótájékoztatón Egerben.

A kabinet szerda esti ülésén a miniszterelnök javaslatára döntött megbízatásról, közölte a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták elnöke.

A politikus hangsúlyozta, hogy a fő feladata lesz a tárcáknál születő, a gyermek és ifjúsági korosztályt érintő döntések "menedzselése".

Újhelyi István, aki tagja az MSZP elnökségének, a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a szocialisták október 15-én kezdődő kongresszusán jelöltként indul a párt elnökhelyettesi, illetve egyik alelnöki posztjáért.

Ujhelyi elmondta, a vezető pártisztséggel összeegyeztethetetlennek tartja az olyan napi operatív munkával járó kormányzati feladat ellátását, mint egy államtitkári, vagy egy miniszteri poszt. Ez viszont egy konkrét minisztériumtól független feladat, amit pártvezetőként is el tud végezni, szögezte le.