Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Fidelitas: milliárdos sumákok kormánya a Gyurcsány-kabinet

MTI
2004.10.12. 19:25
"Milliárdos sumákok kormányának" nevezte a Gyurcsány Ferenc által vezetett kabinetet Szijjártó Péter, a Fidelitas országos választmányának elnöke, fideszes országgyűlési képviselő egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón, kedden Dunaújvárosban. A képviselő azt kéri, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kóka János gazdasági miniszter hozza nyilvánosságra a cégeik és az állam között létrejött szerződéseket.

"Amennyiben a miniszterelnök úr és a gazdasági miniszter úr nem tesz eleget a kérésnek, akkor jogosan adódhat az a kérdés, hogy vajon mi takargatnivalójuk van" - mondta, hozzátéve: "amennyiben nem hozzák nyilvánosságra a szerződéseket, akkor nemcsak a milliárdosok, hanem a milliárdos sumákok kormányáról kell beszélni".

Zuschlag János szocialista képviselő szerint Szijjártó Péterben egyre erősebb a "milliárdfóbia", és most már nemcsak Gyurcsány Ferencet, hanem Kóka Jánost is "célkeresztbe vette". Véleménye szerint "teljesen abszurd és nevetséges" az a kérés, hogy a kormányfő és a miniszter hozza nyilvánosságra a cégeik és az állam között létrejött szerződéseket, mivel magánjogi szerződésekről van szó, amelyek csak a részes felekre tartoznak.