Lemondott Balatonszabadi polgármestere

MTI
2004.10.13. 15:55
Írásban is bejelentette lemondását Balatonszabadi polgármestere, aki a néhány héttel ezelőtt tartott nyilvános közgyűlésen szóba már közölte döntését a testülettel.

Molnár Árpád október 8-án benyújtott nyilatkozatában nem részletezte lemondásának okát, azt azonban a legutóbbi közgyűlésen ülésen kifejtette, hogy nem tud együttműködni a képviselőtestülettel.

A helyi választási bizottság szerdán úgy döntött, hogy az időközi polgármester-választást január 9-re írják ki a mintegy 2900 lakosú településen.

Molnár Árpád balatonszabadi lakosként az első önkormányzati ciklusban Siófok polgármestere volt, a következő ciklusra nem jelöltette magát. 2002 őszéig a szakmájában, építészként dolgozott itthon, s oktatott az Egyesült Államokban. Két évvel ezelőtti megválasztását követően tagja lett az európai unió régiós bizottságának.

Balatonszabadi önkormányzata az idén 450 millió forintból gazdálkodhat, az első félévet 40 millió forint többlettel zárták. A két év alatt benyújtott 26 pályázatból 21-et megnyert az önkormányzat, s ez idő alatt látványosan fejlődött a település.