Emőke
-4 °C
9 °C

A Fidesz a sportminisztérium megszüntetése ellen

MTI
2004.10.17. 18:26
Szalay Ferenc fideszes politikus vasárnap arra kérte a kormánypárti képviselőket, hogy hétfőn, a szavazások során támogassák a Fidesz azon módosító indítványát, amely lehetővé tenné, hogy megmaradjon a magyar sport minisztériumi szintű képviselete, azaz ne szűnjön meg a sportminisztérium. Szalay Ferenc szerint a kormány súlyos sportdiplomáciai baklövést is elkövetne azzal, hogy a sportminiszteri tárcát szinte egy időben készül megszüntetni az európai sportminiszterek budapesti találkozójával.

Mint mondta: Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségének első lépéseként jelentette be a tárca megszüntetését, amelyet szerinte a politikus másfél évig "karrierépítő, hatalomszerző színjátékának díszleteként használt".

Nyakó István az MSZP szóvivője a Fidesz javaslatára reagálva az MTI-nek azt mondta: "ha a Fidesz nem támogatja, hogy a sport ügyei közvetlenül a miniszterelnökhöz, a köztársaság egyik legmagasabb közjogi méltósága hatáskörébe tartozzanak, azt sajnálattal, de tudomásul veszzük". Közölte azt is, hogy a Fidesz javaslatát a parlamentben nem fogják támogatni.