Lezsákék ragaszkodnak a Lakitelek névhez

Népszabadság
2004.10.25. 07:29
Lezsák Sándorék annak ellenére is használják a Lakitelek-platform elnevezést, hogy Varga Sándor, Lakitelek polgármestere tudatta a "lakitelekiekkel": a nagyközség önkormányzata a politikai küzdelmektől távol tartandó a település nevét, ehhez nem járul hozzá - értesült a Népszabadság.

"Lakitelek a lakitelekieké, az MDF pedig az MDF-eseké" - reagált a hírre a pártvezetés nevében Csáky András, az MDF elnökségi tagja. A politikus tudatta: támogatják Lakitelek polgárait abban, hogy szerezzék vissza nevüket, és ne hagyják, hogy a politika a maga szótárába felvegye azt, mivel a politikának semmi köze Lakitelekhez.

A lakitelekiek szóvivője, Balogh László úgy látja, hogy "némi összjáték van" a lakiteleki polgármester és a Dávid Ibolyához hű pártvezetés között. Szerinte ezt az is alátámasztja, hogy egyes, a pártvezetés irányvonalát képviselő képviselőtársai már hetekkel ezelőtt érdeklődtek arról, hogy megkapták-e a polgármester tiltó levelét; holott Varga Sándor csak a múlt csütörtökön postázta azt. Mint mondta, ahogyan az állampárt idején a lakiteleki párttitkártól sem kértek engedélyt, hogy aláírják a lakiteleki alapító nyilatkozatot, úgy most sem kérnek engedélyt senkitől.