Nyomozás kezdődik a kisgazda székházügyben

Népszabadság
2004.11.03. 07:26
Helyt adott az V. kerületi ügyészség Hegedűs Péter, az FKGP egykori országos főtitkára panaszának, s hűtlen kezelés gyanújával nyomozásra utasította a BRFK-t a párt Belgrád rakparti székházának eladásával összefüggésben - tudta meg a Népszabadság.

Hegedűs még a nyáron jelentette fel az elnöki jogaitól bírósági ítéletben megfosztott Deák Józsefet és az FKGP további két vezető tisztségviselőjét, amiért - Hegedűs információi szerint - arra készültek, hogy elállnak a székház tulajdonjogi helyzetének tisztázása érdekében Szeremley Huba ellen indított pertől, sőt, Szeremleyvel közösen megkísérlik 850 millió forintért eladni a szakaértők által legkevesebb másfél milliárd forintra becsült ingatlant. Hegedűs szerint azonban Deáknak és társainak nincs joguk értékesíteni a kisgazdák székházát.

Deák elnökké választásával kapcsolatban felmerült a csalás gyanúja, hogy tudniillik meghamisították a határozatképtelen nagyválasztmány jegyzőkönyveit, amit az időközben vádemelési javaslattal lezárult rendőrségi eljárás is megerősíteni látszik.

A BRFK azonban bűncselekmény hiányára hivatkozva elutasította Hegedűs feljelentését, aki emiatt panasszal fordult az ügyészséghez. Az V. és XIII. kerületi ügyészség napokban meghozott határozatában alaposnak minősítette Hegedűs panaszát. Az ügyészség szerint az ügyben a BRFK jogszerűen és megalapozottan utasította el a csalás miatt tett feljelentést.