Helyettes államtitkárok távoznak az IHM-től

MTI
2004.11.03. 19:02
Karcsúsodik az Informatikai és Hírközlési Minisztérium szervezete, ugyanakkor bővül a tárca szabályozási és ellenőrzési munkája az elmúlt két év tapasztalatai alapján és az új kormányprogram által kijelölt feladatoknak megfelelően.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben az IHM tájékoztat arról, hogy a minisztérium létszáma hozzávetőleg 10 százalékkal csökken. A korábbi 4 helyett a jövőben 3 helyettes államtitkár irányítja a szakmai munkát. Távozik Bakonyi Péter és Mohácsi Béla. Összevonják a stratégia készítés és az elektronikus szolgáltatások fejlesztése területét. November 15-től Pajna Sándor lesz a területért felelős helyettes államtitkár.

Egységes irányítás alá kerül az informatikai és a hírközlési szabályozás. A megnövekedő szabályozási feladatokat Bánkúti Erzsébet, a korábbi hírközlési helyettes államtitkár irányítja majd. Átalakul a pályázati rendszer. A pályázati programok tervezése és indítása a Stratégiai és e-szolgáltatások helyettes államtitkárság kizárólagos feladata lesz. A minisztérium a jövőben a pályázatok lebonyolításával erre szakosodott külső szervezeteket bíz meg.