Dávid Ibolya kávézni hívja az MDF-frakciót

MTI
2004.11.07. 21:28
Dávid Ibolya pártelnök levelet írt az MDF-frakció 14 tagjának, hogy a hétfői plenáris ülés szünetében egy kávé melletti megbeszélésre invitálja őket, tudta meg az MTI magát megnevezni nem kívánó MDF-es országgyűlési képviselőtől vasárnap. Az értesülést Herényi Károly frakcióvezető megerősítette, hozzátéve: Dávid Ibolya sokadszor tesz kísérletet arra, hogy az MDF-frakció rendezze sorait. Balogh László képviselő ugyancsak megerősítette az MTI-nek azt az értesülését, hogy ő és Lezsák Sándor nem kapott levelet. Közölte: nem tudja, mi a célja a megbeszélésnek, de szerinte nem lehet úgy kompromisszumot keresni, "hogy közben eltávolítják az MDF alapítóját, Lezsák Sándort a pártból".

Ékes József képviselő azt mondta: nem szerencsés, ha egy párt vezetése úgy keresi a kompromisszumot, hogy cselekedeteit a bosszúállás vezérli. "

Az Országgyűlés a napirendi javaslat szerint hétfőn szavaz arról az ügyrendi bizottsági állásfoglalásról, amely szerint az MDF képviselőcsoportjának vezetője továbbra is Herényi Károly. A frakcióvezető az elmúlt hetekben kizárta a képviselőcsoportból Balsai Istvánt, Font Sándort, Kelemen Andrást, Horváth Balázst, Szászfalvi Lászlót, és benyújtotta javaslatát Lezsák Sándor és Balogh László kizárására is.