MSZP: Mi lesz veled magyar kenyér?

MTI
2004.11.08. 23:08
Mi lesz veled magyar kenyér? - tette fel a kérdést napirend utáni felszólalásában Garai István Levente (MSZP).

A képviselő közölte, hogy az energia, az alapanyagok árával és a munkabérekkel küzdő sütőipar szaküzleteinek birtokában csak a pékáru-kereskedelem 10 százaléka van, a forgalom nagy részét bonyolító hipermarketek gyakran önköltség alatti áron tudják kínálni az árut.

Támogatásokat, kötelező kamarai tagságot és a mestervizsga visszaállítását szorgalmazta a magyar sütőiparban tevékenykedők számára.

Endre Sándor (Fidesz) egy kiskunfélegyházi benzinkút építési engedélye ügyében tolmácsolta a helyi, lakossági panaszokat napirend után.

Erdős Norbert (Fidesz), emlékeztetve az MSZP 2002-es választási ígéreteire, azt kérdezte, hogy mikor fizetik vissza a sikeres nyelvvizsgák díját. Kifogásolta az elhúzódó ügyintézést, ami miatt féléves visszafizetési csúszás is tapasztalható.

Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára közölte, hogy egy héttel ezelőtt befejeződtek a visszafizetések a központi kormányzat részéről. Elismerte, hogy változásokra lenne szükség a közigazgatásban, amihez elsősorban jobb informatikai rendszer kellene.