Az MSZP ismét képviselői lelkiismeretére bízza a főbírójelölt sorsát

2009.03.06. 16:01 Módosítva: 2009.03.06. 16:05
A frakciómeghallgatáson volt, akit meggyőzött Havasiné Orbán Mária, de a többségre nem tett jó benyomást.

Az MSZP-frakció valószínűleg újból lelkiismereti szavazást rendel el hétfőn a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről szóló parlamenti döntéskor - tudta meg az MTI több vezető szocialista politikustól.

Havasiné Orbán Mária hétfői meghallgatásán a frakció többségére nem tett jó benyomást - indokolták a képviselők. Szerintük a jelölt nem felel meg annak az elvárásnak, hogy az LB elnökének tekintélyes személynek kell lennie. Ugyanakkor akadt olyan képviselői is, akit meggyőzött Havasiné hétfői meghallgatása.

Az MSZP-frakció jövő hétfőn dönt arról, hogy az aznapi parlamenti szavazáson minként voksol a főbírójelöltről. A Fidesz, a KDNP, az SZDSZ és az MDF már döntött a jelölt támogatásáról.

Havasiné Orbán Mária MSZP-frakció általi meghallgatása után újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy írásban előre feltett, szakmai jellegű kérdésekre kellett válaszolnia. A szocialista frakció többek között azt kérdezte, hogyan erősítené a jogegységet, miért hangsúlyozza a bírák minősítésének fontosságát - sorolta a kérdéseket a jelölt.