Szili Katalin: Helló, Pécs!

2009.03.13. 18:03 Módosítva: 2009.03.13. 18:04

Szili Katalin, Pécs polgármesterjelöltje 12 pontos programot javasol, és Helló, Pécs! címmel mozgalmat indít a városban. Az Országgyűlés elnöke az MTI-nek pénteken azt hangsúlyozta: minden területen együttműködést, összefogást szorgalmaz. A szocialista politikus a 12 pontból hatot meghatároz, a másik hatra a város lakóitól vár javaslatokat.

A polgármesterjelölt tervezett intézkedései között szerepel az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök, közterület-felügyelők valamint a térfigyelő kamerák számának növelése, a tubesi NATO-lokátor ügyének megnyugtató rendezése, az M6/M60-as folytatásaként az elkerülő szakasz megépítése, és a panelprogram folytatása.

Szili Katalin kiemelte: az általa javasolt hat pont értékeket is megfogalmaz. Fontosnak tarja, hogy a pécsiek ismét otthon érezhessék magukat a városban. Pécs akkor lehet ismét pezsgő, nyitott és jókedvű város, ha a városban élők biztonságban érzik magukat, és emberi kapcsolataikat a bizalom, a szolidaritás hatja át.

A politikus szerint Pécs 2010-ben Európa sikeres kulturális fővárosa lesz, és mindent meg tenni azért, hogy a város hosszú távon is ki tudja használni a programsorozat adta lehetőségeket. Kiemelte: a városban véget kell vetni a pártpolitikai torzsalkodásnak, mert az utóbbi években a közéletből szinte teljesen eltűnt a józan érvelés, a higgadt vita és az együttműködésre törekvés.