Rászállnak a motorosokra

2009.04.07. 12:43
A motorosokat ellenőrző akciót rendelt el a fővárosban Bozsó Zoltán, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettese. Az akció kedden és szerdán, illetve április 22-én és április 29-én lesz Budapesten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Teve utcai épülete elől kedden délelőtt indult el az akcióban résztvevő 20 motoros rendőr és több sebességmérővel is felszerelt kocsi. Feladatuk, hogy az elmúlt évek javuló baleseti mutatóit tartsák, illetve azokon tovább javítsanak. Bozsó Zoltán a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy idén 8 új, kifejezetten rendőrmotornak gyártott járművet vettek - a korábbiakat ugyanis más közúti motorokból lettek alakították át.

A leggyakoribb szabálytalanság nagymotorosoknál általában a gyorshajtás, valamint, hogy rossz a járművek műszaki állapota. A kismotorosok pedig gyakran használják a buszsávot és nem viselnek bukósisakot. Idén az első negyedévben már 14 ezer alkalommal bírságoltak rendőrök Budapesten - nem csak motorosokat - több mint 570 millió forintot szabtak ki a különböző szabálysértőkre. Ebben az évben eddig 20 százalékkal kevesebb súlyos, és 26 százalékkal kevesebb halálos baleset történt Budapesten, mint az elmúlt év azonos időszakában.