Piknik a marihuána legalizálásáért a Margitszigeten

2009.05.10. 11:11

A Kendermag Egyesület idén is megrendezi a Global Marijuana March nevű nemzetközi tüntetéssorozat hazai demonstrációját. A Margitszigetre, vasárnap délután 16 órától tervezett békés piknikre nyílt levélben Bajnai Gordon miniszterelnököt is meghívták, akit a marihuána legalizálása melletti érveikkel szeretnének megismertetni.

A fogyasztók egyik érve, hogy közgazdászokkal elvégeztetett felmérés szerint legalább 60 milliárd forintot hozna az államnak, ha a marihuánának szabályozott piaca lenne Magyarországon.

Az állami szabályozás létezik az alkoholnál is, a kender származékok legalizálásáért - államilag szabályozott, engedélyezett fogyasztásáért - Magyarországon politikusok is lobbiznak a Kendermag szerint. A drogpiacon jelenleg a bűnözők bonyolítják le a sok százmilliós forgalmat. A legalizálásért küzdők 2008-ban közgazdászokkal készíttettej felmérést, amiből kiderül, hogy az állam az adóbevételekkel és a fogyasztók üldözésének elhagyásával évi legkevesebb 60 milliárd forint bevételhez juthatna, illetve ennyit spórolhatna meg.