Batiz negyedmillióért trenírozta Szollárt

2009.05.13. 08:50

Batiz András volt kormányszóvivő tanácsadó cége 250 000 forintot kapott a miniszterelnöki hivataltól azért, hogy másfél napos kommunikációs tréninget tartott Szollár Domokosnak, az új kormányszóvivőnek, értesült a Blikk. A munkára nem írtak ki közbeszerzési pályázatot, mivel az értékhatár nem érte el a törvényben megszabott nyolcmillió forintot.

Szollár pénteken áll munkába, a Blikknek úgy fogalmazott, hogy semmi különös nincs abban, hogy elment a tréningre, mivel "egy aktív sportolótól is megszokott, ha edzőtáborba megy". A Daróczi Dávidot váltó újdonsült kormányszóvivő előző munkahelyén, a Ferihegyi repülőtéren, évekig volt kommunikációs vezető, a mostani tréningen "a kormányzati kommunikáció sajátosságaival kapcsolatban tanult újdonságokat".

Szollár a szituációs gyakorlatokkal tűzdelt tréningen a kormányszóvivői iroda jóváhagyásával vett részt, hogy ne éles helyzetben derüljön ki, hogy esetleg valamilyen helyzetben nem reagál jól, mondta Szollár a napilapnak. "Domokos jól helyt fog állni" - mondta Batiz András a sajtótájékoztatós, telefonos interjús tréning eredményeit elemezve.