A bíróságon az edelényi polgármester elleni feljelentés

2009.09.21. 16:43 Módosítva: 2009.09.21. 16:49

A magánvádas eljárás lefolytatására megküldte a Kazincbarcikai Városi Bíróságnak az edelényi polgármester ellen tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészség, közölte Keresztes Imre főügyész hétfőn. A beadványban foglaltak nem utalnak közvádas cselekményre, ezért küldték meg az anyagot a magánvádas ügyekben hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróságnak, áll a közleményben.

A főügyész felidézte: nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke és 360 társa tett feljelentést Edelény polgármestere ellen. Molnár Oszkár egy júniusi önkormányzati képviselő-testületi ülésen kijelentette, hogy tudomása van arról: szendrőládi és laki roma asszonyok szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak.

A feljelentők szerint a polgármester rágalmazást és becsületsértést követett el, ugyanis kijelentését nem támasztotta alá, általánosításával megrágalmazta a Magyarországon élő összes roma asszonyt azzal, hogy szándékosan ártani akarnának gyermekeiknek. Kijelentésével a polgármester a feljelentők állítása szerint előítéleteket gerjesztett a szendrőládi és laki nőkkel szemben, áll a közleményben.