Szilvásyt beidézték tanúnak

2009.09.25. 11:04

Szilvásy György egykori titokminisztert is beidézte a következő tárgyalásra tanúnak az UD Zrt. által Debreczeni József ellen aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelemmel elkövetett rágalmazás miatt indított magánvádas perben a fővárosi II-III. kerületi bíróság.

A pénteki első tárgyalási napon elhangzott: a vagyonvédelmi cég a publicista egy tavaly szeptemberben, a Népszabadságban megjelent írása miatt fordult bírósághoz; a cikkben egyebek mellett az áll, hogy a társaság titkos hálózatot, afféle magán-titkosszolgálatot hozott létre törvénytelen adatgyűjtésre, és a történtek súlyosan veszélyeztetik az ország demokratikus berendezkedését.

Debreczeni József a tárgyaláson arról beszélt: az írás publicisztika, amely a véleményműfajhoz tartozik, az abban szereplő tényeket korábban kormánytagok, vezető médiumok tették közzé, és ezeket ő nemegyszer szó szerint idézte.

A magánvádló jogi képviselője jelezte, az aljas indok meglétét arra alapozzák, hogy politikai céllal született az írás. A vádlott ezzel kapcsolatban megjegyezte: írása nem ilyen célból, hanem a demokrácia védelmében született. A bíróság a következő tárgyalást december 11-ére tűzte ki.  • Tippek
  • Bankszámla