Vádemelési javaslat a zsebre bírságoló BKV-ellenőr ellen

2009.10.13. 13:59
A rendőrség vádemelemlési javaslattal zárta le a nyomozást annak a BKV-ellenőrnek az ügyében, aki még júliusban csapott be két külföldit. A férfit saját kollégái buktatták le.

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, az ellenőr két kezeletlen jeggyel utazó külföldit büntetett a VII. kerületi Rákóczi út egyik buszmegállójában július végén, azonban a pótdíjról semmilyen elismervényt nem adott nekik. Erre figyelt fel a buszon utazó két főellenőr, ők buktatták le munkatársukat. Egy ideig követték az egyébként betegállományban lévő kollégájukat, azután igazolták magukat.

Egyikük a korrupt ellenőrt, társa pedig a turistákat kérdezte a történtekről, így azonnal kiderült a szabálytalanság. Az ügyben gazdálkodó szervezet dolgozója által elkövetett vesztegetés bűntett miatt indult eljárás. A Budapesti- Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a nyomozás befejeződött, az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították a Fővárosi Főügyészségnek.

A 28 éves fiatalember azzal magyarázta tettét, hogy betegállománya miatt megszorult, ezért külföldieket keresett , hogy pénzhez jusson.