Boros Imre polgármester lenne Zalalövőn

2009.11.02. 09:57

Boros Imre, az Orbán-kormány Phare-ügyekért felelős egykori minisztere is indul további három jelölttel együtt a zalalövői időközi polgármester-választáson, közölte a város jegyzője hétfőn. Mind a négy aspiráns függetlenként indul, a választást a korábbi polgármester, Kozma János halála miatt írtak ki november 22-re.

Boros Imre jelenleg önkormányzati képviselő a városban. A magát szintén megmérettető Baráth László a Fidesz helyi csoportjának vezetője. A jelöltek között van Pintér Antal, aki szintén városi képviselő és egyben a helyi művelődési központ igazgatója, továbbá Vertetics László, a város jelenlegi alpolgármestere - közölte Gáspárné Tóth Zsuzsanna.

Az Országos Választási Bizottság adatbázisa szerint Pintér Antal függetlenként, Baráth László pedig a Fidesz-KDNP támogatottjaként a 2006-os választások idején is polgármesterjelölt volt. A jegyző elmondta: a jelöltállítási időszak, vagyis az ajánlószelvények gyűjtése pénteken zárult le. A zalai kisvárosban a jelenlegi névjegyzék szerint 2529-en szavazhatnak november 22-én.