Szilárda
-4 °C
2 °C

Az MSZP-t tartják az emberek a legkorruptabbnak

2009.11.08. 13:18

A Nézőpont Intézet kutatása szerint az emberek az MSZP-t tartják a leginkább korrupt pártnak. A válaszadók 23 százaléka gondolja korruptnak a kormánypártot, derül ki a felméréséből. A válaszadók 30 százaléka szerint minden párt korrupt. A kutatók október közepén ezer ember telefonos megkérdezése alapján készítették reprezentatív felmérésüket.

A megkérdezettek több mint egyharmada nem tudott vagy nem akart megnevezni egyetlen pártot sem, amely összefüggésbe hozható a korrupcióval. A válaszadók 7 százaléka az SZDSZ-t, míg 6 százalékuk a Fideszt tartja a legkorruptabbnak. A többi párt, így a KDNP vagy a Jobbik egyetlen válaszolónak sem jutott eszébe.

A szocialistákat elsősorban a 45-59 év közöttiek tartják korruptnak, míg az SZDSZ-ről elsősorban a fővárosiaknak van rossz véleménye. A Fidesz szimpatizánsainak csaknem a fele az MSZP-t, míg a szocialistákat támogatók 38 százaléka valamennyi pártot korruptnak nevezte. A Jobbik szimpatizánsainak 41 százaléka az MSZP-t, 43 százaléka pedig az összes pártot korruptnak tartja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!