Látogatási tilalom egy nyíregyházi kórházban

2009.11.13. 18:03 Módosítva: 2009.11.13. 18:05

Látogatási tilalmat rendeltek el, illetve korlátozták a látogatások számát a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban pénteken, miután járványos hepatitis A-, illetve felső légúti megbetegedéseket észleltek a gyógyintézetben, közölte B. Mikula Edit sajtóreferens.

A fertőző betegségek rövid időn belül nagy számban fordultak elő a kórház ápolási osztályán, valamint a gyermekosztály infektológiai részlegén, ezért ott látogatási tilalmat rendeltek el. További óvintézkedésként a kórház többi osztályán mérsékelték a látogatások számát. A betegek hozzátartozóitól azt kérik, hogy naponta lehetőleg családonként csak egy ember keresse fel a gyógyintézet ápoltjait, és fél óránál tovább ne tartson a látogatása.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint az eddig jelentkezett megbetegedéseket enyhe lefolyásúnak minősítették az orvosok, de a járvány továbbterjedésének megakadályozására mindenképpen szükségesnek tartották a látogatási tilalom és korlátozás bevezetését. Az intézkedés feloldásáról a kórház tájékoztatja majd a betegeket és a hozzátartozókat.