Somogyi Zoltán rágalmazás miatt feljelenti Almássyt

2009.11.13. 18:58 Módosítva: 2009.11.13. 19:05

Somogyi Zoltán büntetőfeljelentést tesz Almássy Kornél ellen, mert a független országgyűlési képviselő "aljas módon és alaptalanul" zsarolással vádolta meg, közölte a politikai elemző, egyben az MDF tanácsadója pénteken.

"Almássy ellen rágalmazás miatt feljelentést teszek, továbbá személyiségi jogi pert indítok ellene. Azon sajtótermékekkel szemben, amelyek ezt a hazug vádat személyemmel kapcsolatban közvetítették, helyreigazítási kérelemmel élek, ennek teljesítése hiányában pedig pert indítok" - írta közleményében.

Somogyi Zoltán közleményében úgy vélekedett, hogy miután az MDF egyik politikusa írásbeli bizonyítékot mutatott be a bíróság előtt, amely igazolja, hogy kívülről, erőszakosan próbáltak beavatkozni a párt belügyeibe, Almássy Kornél számára nem maradt más lehetőség, mint "a vádaskodás".

Almássy Kornél pénteki közleményében azt hangsúlyozta: Dávid Ibolya MDF-elnök "tovább folytatja szánalmas küzdelmét az igazság ellen" az UD Zrt. ügy kapcsán. Almássy többek között azt írta: tény az is, hogy volt egy megbeszélés, ahol Herényi Károly, Dávid Ibolya és Somogyi Zoltán arról döntöttek, hogy az elhíresült CD-vel "melyikük kit fog megzsarolni".