Az első napon ezren keresték fel az oltóközpontokat

2009.11.20. 22:56

Nagyjából ezer ember kereste fel a péntek reggel óta nyitva tartó oltóközpontokat - mondta az Egészségügyi Minisztérium sajtófőnöke ; Bálint Orsolya közlése szerint ez jó eredmény az első napon.

Pénteken országszerte 29 oltóközpont nyílt meg, ahol az emberek térítés ellenében juthatnak az új influenzavírus elleni vakcinához. Az egészségügyi tárca azért kezdeményezte az oltópontok létrehozását, mert azt reméli, hogy így felgyorsítják a vakcinához való hozzájutást.

Az oltópontok reggel 8-tól este 8-ig tartanak nyitva munkanapokon, egy oltás beadásáért összesen háromezer forintot kell fizetni, amelyből a vakcina ára 1930 forint, annyi, mint a patikákban.

Az Egészségügyi Minisztérium ígérete szerint a jövő hét végére már 200 oltóközpont működik majd az országban, amelyek december 22-éig tartanak nyitva.

Székely Tamás egészségügyi miniszter pénteken Budapesten az oltópontokkal kérdésre válaszolva elmondta: egyelőre hétvégére bezárnak a központok, de ha szükség lesz rá, hétvégén is nyitva tartanak majd.