Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Magyarországról kialakult kedvező képért aggódtak a nagykövetek

2009.11.23. 17:10

Alapvetően nem a kormány ténykedésével van bajuk, kezdték Bajnai Gordonnal folytatott hétfői tárgyalásukat a magyarországra akkreditált nagykövetek. Kilenc nyugati ország nagykövetsége a múlt héten közös levélben jelezte aggályait a magyarországi üzleti klíma változása és a transzparencia hiánya miatt. A nagykövetek konkrét ügyeket nem említettek, a tárgyaláson végül a Pécsi Vízmű és az ORTT rádiópályázatának ügye merült fel. Az előbbivel kapcsolatban a francia nagykövet köszönetet mondott a kormány közvetítéséért, hogy immár tárgyalásos úton rendeződhet a jogvita. Az ORTT ügyében Bajnai jelezte, hogy nemtetszését többször is kifejezte, ezen túlmenően azonban nincs hatásköre az ügyben.

A brit nagykövet arról beszélt, hogy levelük célja elsősorban a figyelemfelkeltés volt. Mint mondta, az utóbbi hónapokban nagyon bíztató hírekkel szolgálhattak Magyarországról, nem szeretnék, ha a kialakult kedvező kép megváltozna. Bajnai Gordon válaszában reményét fejezte ki, hogy a parlamenti pártok egyezségre juthatnak ezekben az ügyekben, ahogy a korrupcióellenes intézkedéscsomag és a kampányfinanszírozás kérdésében is.