Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iskolai és óvodai szünet Salgótarjánban, Füleken

2009.11.23. 09:31 Módosítva: 2009-11-23 13:45:58

Iskolai és óvodai szünet van ezen a héten Salgótarjánban a megbetegedések és a múlt héten tapasztalt hiányzások miatt. A szünet 4415 gyereket érint. Az iskolákban a múlt héten 14 és 29,8 százalék közötti volt a hiányzási mutató, az óvodák között volt olyan intézmény, ahol a gyerekek 32, illetve 48 százaléka maradt otthon csütörtökön. Nincs tanítás a héten Mátraszelén sem, mivel az ottani iskola salgótarjáni tagiskolaként működik.

A hiányzási adatok ugyanakkor nem feltétlenül egyeznek meg a beteg gyerekek arányával, főleg az óvodásoknál, hiszen a szülők dönthetnek úgy, hogy óvatosságból otthon tartják a kicsiket. A városi tisztiorvosi szolgálat mintát vesz a gyerekektől, hogy beazonosíthassa, milyen vírus okozza a megbetegedéseket. A salgótarjáni intézményekben a múlt héten kapták meg a gyerekek a H1N1 vírus elleni oltást.

Bezár a füleki óvoda is

Bezárják a füleki óvodát a H1N1 vírus miatt. A gyerekek csaknem hetven százaléka beteg, ezért keddtől egy hétre szünetet rendeltek el a Fejér megyei intézményben. A kicsik közül egynél kimutatták a hétvégén a H1N1 vírust.

Fejér megyében eddig tíz intézményt zártak be. Egy általános iskolát és szakiskolát Móron. Székesfehérváron három óvodát, egy középiskolát és egy általános iskolát. A közeli Iszkaszentgyörgyön egy óvodát és iskolát, és most Fülén az óvodát. Móron a múlt hét közepétől indult az oktatás a Perczel Mór szakképzőben, a Szent Erzsébet Általános Iskolában pedig hétfőn kezdődött a tanítás. A szakiskolában a 430 tanulóból még 50 hiányzik, az általános iskolában 167 gyerekből 6 beteg. Ugyancsak hétfőn nyitott ki a fehérvári Hétvezér Általános Iskola. Itt osztályonként csupán egy-egy gyerek hiányzik. Kedden és szerdán a valamennyi fehérvári és iszakszentgyörgyi intézményben lejár a zárlat. Fejér megyében még egy kórházban sem rendeltek el zárlatot az ÁNTSZ jelenlegi információja szerint.