Iskolai és óvodai szünet Salgótarjánban, Füleken

2009.11.23. 09:31 Módosítva: 2009.11.23. 13:45

Iskolai és óvodai szünet van ezen a héten Salgótarjánban a megbetegedések és a múlt héten tapasztalt hiányzások miatt. A szünet 4415 gyereket érint. Az iskolákban a múlt héten 14 és 29,8 százalék közötti volt a hiányzási mutató, az óvodák között volt olyan intézmény, ahol a gyerekek 32, illetve 48 százaléka maradt otthon csütörtökön. Nincs tanítás a héten Mátraszelén sem, mivel az ottani iskola salgótarjáni tagiskolaként működik.

A hiányzási adatok ugyanakkor nem feltétlenül egyeznek meg a beteg gyerekek arányával, főleg az óvodásoknál, hiszen a szülők dönthetnek úgy, hogy óvatosságból otthon tartják a kicsiket. A városi tisztiorvosi szolgálat mintát vesz a gyerekektől, hogy beazonosíthassa, milyen vírus okozza a megbetegedéseket. A salgótarjáni intézményekben a múlt héten kapták meg a gyerekek a H1N1 vírus elleni oltást.

Bezár a füleki óvoda is

Bezárják a füleki óvodát a H1N1 vírus miatt. A gyerekek csaknem hetven százaléka beteg, ezért keddtől egy hétre szünetet rendeltek el a Fejér megyei intézményben. A kicsik közül egynél kimutatták a hétvégén a H1N1 vírust.

Fejér megyében eddig tíz intézményt zártak be. Egy általános iskolát és szakiskolát Móron. Székesfehérváron három óvodát, egy középiskolát és egy általános iskolát. A közeli Iszkaszentgyörgyön egy óvodát és iskolát, és most Fülén az óvodát. Móron a múlt hét közepétől indult az oktatás a Perczel Mór szakképzőben, a Szent Erzsébet Általános Iskolában pedig hétfőn kezdődött a tanítás. A szakiskolában a 430 tanulóból még 50 hiányzik, az általános iskolában 167 gyerekből 6 beteg. Ugyancsak hétfőn nyitott ki a fehérvári Hétvezér Általános Iskola. Itt osztályonként csupán egy-egy gyerek hiányzik. Kedden és szerdán a valamennyi fehérvári és iszakszentgyörgyi intézményben lejár a zárlat. Fejér megyében még egy kórházban sem rendeltek el zárlatot az ÁNTSZ jelenlegi információja szerint.