Baloldali mozgalmat indít Szili Katalin

2009.11.26. 18:41

Vasárnap tartja alakuló rendezvényét a Szövetség a Jövőért Mozgalom, amit Szili Katalin, az Országgyűlés volt szocialista elnöke alapított. Szili Katalin azt mondta, a társadalmi baloldal újjáépítésén dolgozik, ezért hozta létre a mozgalmat. Hangsúlyozta, nem alapít új pártot, továbbra is az MSZP-ben akar politizálni.

Az MTI úgy tudja, a budapesti rendezvényre nagyjából 200 embert várnak az országból, de a mozgalomhoz már több mint ezren csatlakoztak. A rendezvényen várhatóan döntenek majd arról, hogy társadalmi vitára bocsátják a mozgalom vitairatát, amelynek címe: Szakítás a múlttal, hitelesség és újjászervezés. A dokumentumot Szili Katalin jegyzi.

A szocialista politikus egyebek között arról ír, nemcsak hiteles, hanem új politika is kell, ma már nem lehet kizárólag a hagyományos jobb- és baloldali választóvonalakból eredő régi prioritások alapján válaszokat keresni. Ezt azzal indokolta, hogy súlyos, minden korábbinál rémisztőbb egyenlőtlenségek szabdalják a társadalmakat, kimerülőben vannak a természeti és fosszilis erőforrásaink, változóban van a klímánk.