Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baloldali mozgalmat indít Szili Katalin

2009.11.26. 18:41

Vasárnap tartja alakuló rendezvényét a Szövetség a Jövőért Mozgalom, amit Szili Katalin, az Országgyűlés volt szocialista elnöke alapított. Szili Katalin azt mondta, a társadalmi baloldal újjáépítésén dolgozik, ezért hozta létre a mozgalmat. Hangsúlyozta, nem alapít új pártot, továbbra is az MSZP-ben akar politizálni.

Az MTI úgy tudja, a budapesti rendezvényre nagyjából 200 embert várnak az országból, de a mozgalomhoz már több mint ezren csatlakoztak. A rendezvényen várhatóan döntenek majd arról, hogy társadalmi vitára bocsátják a mozgalom vitairatát, amelynek címe: Szakítás a múlttal, hitelesség és újjászervezés. A dokumentumot Szili Katalin jegyzi.

A szocialista politikus egyebek között arról ír, nemcsak hiteles, hanem új politika is kell, ma már nem lehet kizárólag a hagyományos jobb- és baloldali választóvonalakból eredő régi prioritások alapján válaszokat keresni. Ezt azzal indokolta, hogy súlyos, minden korábbinál rémisztőbb egyenlőtlenségek szabdalják a társadalmakat, kimerülőben vannak a természeti és fosszilis erőforrásaink, változóban van a klímánk.