Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gárdaruhásokat jelentettek fel a rendőrök

2009.11.27. 21:13

Gárdaegyenruhát viselők ellen indítottak szabálysértési eljárást a rendőrök pénteken délután Mohácson. A városban a Jobbik tartott rendezvényt, amin néhányan gárdaegyenruhában jelentek meg. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a körülbelül ötvenfős csoportban a rendőrök négy, gárdaegyenruhát viselő férfit vettek észre. Mindannyiukat igazoltatták és közölték velük, hogy szabálysértési feljelentést tesznek ellenük.

Egy nappal ezelőtt, azaz csütörtökön lépett hatályba az a kormányrendelet, amely szerint, aki nyilvános rendezvényen a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruháját vagy formaruháját viseli, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Az Országos Rendőr-főkapitányság már aznap azt közölte, hogy kialakították - megfogalmazásuk szerint - a jogalkalmazás szakmai rendjét és felkészítették az állományt. Még aznap rendőrök vezették ki az ülésteremből Gyenge Zsolt volt fideszes, most jobbikos terézvárosi képviselőt, aki gárdaegyenruhában ment az ülésre.