Népi kezdeményezés indul a mobilpostai szolgáltatás megváltoztatására

MTI
2004.11.11. 14:50
Népi kezdeményezéssel a postatörvény módosítását próbálja elérni a Zempléni Településszövetség (ZTSZ), az aláírásgyűjtő íveket elküldték az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) - hangzott el a szövetség csütörtöki közgyűlésén, a zempléni Komlóskán. A ZTSZ azt szeretné elérni, hogy az Országgyűlés úgy módosítja a postáról szóló 2003-as törvényt, hogy a Magyar Posta Rt. csak ott vezethesse be a mobilpostai szolgáltatást, ahol azt igénylik, és amelyhez az önkormányzat hozzájárul - mondta Köteles László, Komlóska polgármestere.

A polgármester tájékoztatása szerint a ZTSZ kezdeményezéséhez eddig országszerte 751 település csatlakozott, valamennyi önkormányzat elégedetlen a mobilpostai szolgáltatással. Az aláírások gyűjtését november végéig szeretnénk elkezdeni - mondta a polgármester.

Az OVB-hez csütörtökön eljuttatott íven mindössze egy kérdés szerepel, nevezetesen "Egyetért-e ön azzal, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére és vitassa meg a postáról szóló 2003. évi CI.tv. módosításának szükségességét annak érdekében, hogy a Magyar Posta Rt. csak az illetékes települési önkormányzattal egyetértésben működtethessen mobilposta szolgáltatást?"