Sólyom nem hívja össze a nemzeti csúcsot

2010.01.05. 18:05

Sólyom László a tavaszi választások előtt nem látja értelmét az MDF által kezdeményezett nemzeti csúcs összehívásának - mondta el Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője a Kossuth Rádió, Krónika című műsorának.

Kumin Ferenc közölte, hogy az államfő levélben fogja megindokolni Dávid Ibolyának, hogy miért utasítja el a csúcs összehívását.

"Már 2008 őszén, amikor Gyurcsány Ferenc volt a kezdeményezője egy hasonló nevű összejövetelnek, akkor is kifejtette Sólyom László azt, hogy az állam nem így működik, ez egy alaptalan, semmilyen szabályok által körül nem írt, nem is intézményesült találkozó, ami leginkább csak a felelősségi viszonyok elkenésére lenne vagy lett volna alkalmas" - nyilatkozta Kumin Ferenc.

Hozzátette, hogy Sólyom László másik indoklása az, hogy a választások küszöbén nem célszerű, hogy egyik vagy másik párt választási érdekeinek megfelelően hozzon döntéseket a köztársasági elnök, és kezdeményezzen bármiféle találkozót, aminek a választások előtt semmiféle értelme nincs.