Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A MÁV lemondta a megrendelt pótlóbuszokat

2010.01.07. 16:06

A Zala Volán két buszt küldött volna a délelőtt, Zalakomárnál történt, szerencsés kimenetelű vonatbalesethez az utasok továbbszállítására, de a MÁV lemondta a megrendelt buszokat - közölte Busa Csaba, a társaság személyközlekedési üzletágának igazgatója.

Az igazgató cáfolta a Mávinform korábbi tájékoztatását, amely szerint a helyi Volán társaság nem tudott pótlóbuszokat küldeni. Peiper Károly korábban ugyanis azt közölte, hogy emiatt kellett a vonatokon várniuk az utasoknak arra, hogy újrainduljon a forgalom.

A Zala Volán igazgatója ezzel szemben azt mondta: a MÁV két autóbuszt rendelt. Ugyanakkor kiderült, hogy a baleset helyszínét a buszok a hó miatt nem tudják megközelíteni, az utasoknak így több száz métert kellett volna gyalog megtenni, ezért a MÁV lemondta a buszok megrendelését.

Zalakomárban, a Hunyadi utcai vasúti átjárónál délelőtt fél 11 körül egy traktor nekiütközött az ott áthaladó személyvonatnak, de sem a vontató sofőrje, sem a vonat utasai nem sérültek meg.