Helyreállt az etyeki béke

2010.01.08. 21:20

Lezárult az etyeki polgármester ellen indított fegyelmi ügy. A képviselő-testület csütörtökön megszüntette a még októberben indított eljárást. Megállapították, hogy a terhére rótt fegyelmi vétséget nem követte el a polgármester.

A képviselő-testület azért kezdeményezte a fegyelmit, mert úgy vélte: sokszor túllépte a hatáskörét a polgármester, több olyan utasítást adott ki, amelyek sértették a jegyző irányítási jogkörét, és ellehetetlenítették a hivatal működését. A polgármester ezt tagadta, mondván szerinte épp a testület járt el többször törvénytelenül.

A polgármestert október 26-tól fel is függesztette a testület az állásából, de a döntést Szűcs Lajos megtámadta a bíróságon, és jogerősen november 5-én visszahelyezték hivatalába. Működési nehézségekkel küzdött a hivatal ezután, mert két hónapig sem a jegyző, sem az aljegyző nem dolgozott. Később egy helyettesítő látta el a feladatokat.

Normalizálódott a helyzet, az aljegyző visszatért, és úgy tűnik, tudnak együttműködni, közölte pénteken Szűcs Lajos polgármester.