Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Thürmer: Újra államosítani kell

2010.01.09. 15:39

A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke szerint újra államosítani kell az 1990 után privatizált vagyont, magyar kézbe kell venni a mezőgazdaságot és az ipart, a vasúti teherszállítást, illetve az OTP-t szintén állami tulajdonba kell adni. Thürmer Gyula a párt központi bizottságának szombati ülése után tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a multinacionális cégek lejáró szerződéseit nem kell meghosszabbítani, ugyanakkor támogatni kell a magyar vállalkozókat. A párt választási programját megerősítő ülésen ezzel összefüggésben kimondták, hogy a rendszerváltás óta megszűnt másfél millió munkahelyet újra létre kell hozni.

A pártelnök rámutatott: számonkérésre is szükség van, mert "azok, akik loptak, csaltak, korrumpálódtak, azoknak nem a politikában, és főleg nem a Parlamentben a helyük". A munkáspárt a nemzetközi kapcsolatokat is új alapra helyezné, "nem a Nemzetközi Valutaalap és nem a nemzetközi tőkéskörök érdekeit segítené", hanem azt tartaná szem előtt, hogy mire van szüksége az országnak - mondta.

A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke szerint az ez évi parlamenti választásokon egyedül ők képviselik a baloldalt. Ehhez kapcsolódóan ismertette országos listájuk első húsz helyezettjét. Az élen ő áll, a második és a harmadik helyen a két alelnök, Karacs Lajosné és Vajda János szerepel. Thürmer Gyula az MTI-nek nyilatkozva határozott célkitűzésként jelölte meg, hogy minden megyében és Budapesten is állítsanak területi listát. Ezzel együtt viszont azt is valószínűsítette, hogy nem tudnak majd mind a 176 egyéni választókerületben jelöltet indítani.