Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hiába ajánlják fel a szerveket

2010.01.15. 10:36

Hiába ajánlotta fel több alkalommal is a balassagyarmati kórház agyhalott betegek transzplantációra alkalmas szerveit, azokat sok esetben nem fogadták, írja a Nógrád Megyei Hírlap.

Nógrád megye három kórháza közül kettőben, a salgótarjániban és a balassagyarmatiban adottak a szervkivétel körülményei. A salgótarjáni megyei kórház a nagyobb intézmény, itt évente csak egy-egy szervkivétel történik, míg a kisebb balassagyarmati kórházban több esetben is rá tudják beszélni a családtagokat az agyhalott hozzátartozójuk szerveinek az adományozásra.

Frankfurter Zsuzsanna, a balassagyarmati kórház főorvosa elmondta, hogy sok esetben hiába találják alkalmasnak a donorszervet, arra a klinikák nem tartanak igényt, ami érthetetlen számukra, hisz a szervátültetéseknél hosszú a várólista.