Fidesz: Már nem lesz időközi választás Erzsébetvárosban

2010.01.16. 13:46

Ebben az önkormányzati ciklusban most már biztosan nem lesz időközi választás az előzetes letartóztatásban lévő Gál György erzsébetvárosi képviselő választókörzetében, mondta Vattamány Zsolt, a VII. kerületi Fidesz-frakció vezetője.

Gál György SZDSZ-es képviselőként az erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt került börtönbe, és több mint egy éve nem vesz részt a kerületi képviselő-testület ülésein. Vattomány szerint a VII. kerület szocialista vezetése azonban mindent megtett azért, hogy a testület ne tudja megállapítani a mandátummegszűnést. A decemberi és a januári rendes ülést nem hívták össze a kerületben, az ellenzék által kezdeményezett két rendkívüli ülés határozatképességét pedig "elszabotálták", mondta.

Választási évben április 1-je utáni időpontra már nem lehet időközi választási kiírni, a március utolsó hétvégéjén tartandó szavazáshoz pedig legkésőbb pénteken kellett volna döntést hoznia a helyi választási bizottságnak. Ez azonban nem történt meg, mondta Vattamány Zsolt.

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz az erzsébetvárosi ingatlanügyben. Az ügyben összesen 21 gyanúsított van, köztük a VII. kerületi önkormányzat gazdasági, illetve pénzügyi bizottságainak akkori SZDSZ-es elnöke Gál György és Kardos Péter, valamint az ügyben szereplő értékbecslő. Gál György letartóztatása után felfüggesztette SZDSZ-tagságát.