Az ÁSZ exelnöke a Transparency-hez igazolt

2010.01.21. 19:04

Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék leköszönt elnöke elfogadta a szervezet felkérését és a Transparency International Magyarország Tanácsadó Testületének tagja lett, közölte a Transparency International Magyarország csütörtökön.

A szervezet közleménye kiemeli: Kovács Árpádnak, az Állami Számvevőszék volt elnökének - akinek  2009. december 9-én járt le 12 éves mandátuma - a munkáját mindenkor a kiegyensúlyozottság, a feltétlen szakmaiság jellemezte. A közlemény szerint egyúttal a volt elnök tevékenységét az empátia és az emberség hatotta át - vélekednek róla a számvevőszék munkatársai.

A Transparency International Magyarország mellett működő tanácsadó testület informális szerveződés: a grémium tagjai - akik díjazásban nem részesülnek - tanácsokkal, szakmai tudásukkal segítik a szervezet munkatársait.

"Nagyon megtisztelő, hogy Kovács Árpád elfogadta felkérésünket és tagja lett a szervezet tanácsadó testületének. Bízom abban, hogy kiemelkedő szaktudása és a korrupció elleni küzdelem területén szerzett tapasztalata és elhivatottsága segíteni fogja a Transparency International Magyarország munkáját" - mondta Alexa Noémi, a szervezet ügyvezető igazgatója.