Viola
-5 °C
-2 °C

Sorra nyitnak a balatoni jégpályák

2010.01.27. 18:56

Több Balaton parti település önkormányzata is jelezte a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságnak, hogy jégpályát jelöl ki, illetve tanácsot, segítséget kért annak biztonságos üzemeltetéséhez. Csütörtökön nyitnak Siófok, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Balatonföldvár kijelölt jégpályái. Balatonfüreden két kijelölt jégpálya is lesz, ahol egy vendéglős is pályát üzemeltet az étterme előtt. A jelzések szerint a révfülöpi önkormányzat is kijelöl jégpályát, Balatonbogláron pedig pályák kijelölése nélkül is napok óta korcsolyáznak a nagyobb strandok jegén.

Fonyódon szombaton nyit a kijelölt jégpálya, Balatonberényben vasárnap. Van, ahol karnevált, fesztivált is terveznek, Keszthelyen pedig, ahol egyelőre túl vékony még a jég, csak a következő napokban dönt a testület arról, legyen-e pálya-kijelölés.

Az önkormányzatoknak nincs bejelentési kötelezettségük a rendőrségnek, így csak azokról a jégpályákról tud a vízirendészet, amelyeket jeleznek. A tanácsot, segítséget kérő önkormányzatoknak a vízirendészet azt javasolja, hogy minden kijelölt pályánál legyen fapalló, létra, minimum 50 méteres kötél, mentőöv, meleg takaró, segítséget kérő mobiltelefon és elsősegélydoboz. A vízirendőrök mellett a vízimentők is riaszthatók baj esetén.