Gyertyával világítanak a vendégek a debreceni Aranybikában

2010.01.29. 21:54 Módosítva: 2010.01.29. 21:58

Péntek este sem volt áram a debreceni Aranybika szállóban, ahol a szolgáltató csütörtök hajnalban kapcsolta ki az áramot, mert a hotelt működtető cég, a Cívis Hotels Zrt. mintegy harmincmillió forintos tartozást halmozott fel az elmúlt hónapokban.

Hupuczi László, a Cívis Hotels Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön azt mondta, hogy pénteken törlesztik a tartozást, hogy megint legyen áram, de a jelenlegi körülmények között a megoldást csak a társaság és azon belül a hotel értékesítésében látja.

Az MTI az áramszolgáltatóhoz közeli forrásból úgy tudja, hogy a hét végén már biztosan nem kapcsolják vissza az áramszolgáltatást, az a leghamarabb hétfőn indulhat meg a csaknem száz esztendős szállóban.

A három nap alatt száz vendéget kellett átköltöztetni, illetve átirányítani a cég másik debreceni szállodájába. Néhány törzsvendég azonban a helyszínről származó információk szerint a sötét Grand Hotel Aranybikában maradt; ők a szobájukban gyertyával világítanak, ezzel demonstrálják a patinás szálló iránti hűségüket.