Korlátozások a jászberényi kórházban

2010.01.30. 13:59

Finanszírozási gondok miatt hétfőn korlátozásokat vezetnek be a betegellátásban a jászberényi Szent Erzsébet Kórházban; többek között felfüggesztik a Jászságon kívül élők sürgősségi ellátását, és előállhat az a helyzet, amikor a menedzsment egyedi elbírálása alapján végezhetnek gyógyító munkát az intézményben, közölte Szabó Tamás ügyvezető igazgató.

A kórház vezetése értesítette az Országos Mentőszolgálatot, az érintett területek háziorvosait és önkormányzatait, hogy a Jászságon kívülről ne irányítsanak sürgősségi ellátásra szoruló betegeket az intézménybe. Emellett felére veszik vissza a nem ellátási területről érkező betegek tervezett műtéteit, valamint a járóbeteg-ellátásban is csökkentik a laboratóriumba, a röntgenbe és a gasztroenteorológiára jelentkező betegek létszámát.

Szabó Tamás jelezte: minden kórházi osztály számára hónapokra lebontott költségkeretet szabtak meg. Ha a kiadások az adott hónapban elérték a keret nyolcvan százalékát, kizárólag csak a menedzsment egyedi döntése után lehet bármilyen beavatkozást végrehajtani. A döntés az életmentő beavatkozásokat és a szüléseket nem érinti.