Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

185 millióból szervezik a március 15-i ünnepséget

2010.02.11. 15:12

Idén, a tavalyihoz képest 30 millió forinttal kevesebből, 185 millió forintból rendezik meg a március 15-i állami ünnepséget. Elmarad a Művészetek Palotájába tervezett ünnepi gálaműsor, közölte a Kormányszóvivői Iroda csütörtökön. A közlemény szerint a Március 15. - Közös Tavaszunk elnevezésű rendezvény programjait a nyílt közbeszerzési eljárás győztese, az Expander 2000 Kft. szervezi meg.

Mint írták, a hagyományos ünnepi események - mint a zászlófelvonás, vagy a Nemzeti Múzeum lépcsőjén tartott előadás - mellett több, gyerekeknek, családoknak szóló program is lesz az 1848-as forradalom és szabadságharc emléknapján. A főváros különböző pontjain felállított életnagyságú huszárszobrok, történelmi játszóház, nyitott Filmstúdió, valamint a Nemzeti Múzeum háromdimenziós, térhatású díszkivilágítása is várja a látogatókat a nemzeti ünnepen.

A Roosevelt téren március 15-én 10.00 és 17.00 óra között történelmi játszóház és huszártábor várja a családokat, ahol különféle ügyességi feladatokat oldhatnak meg az erre vállalkozók. Ugyanezen a helyszínen a Magyar Huszár Hagyományőrző Szövetség tagjai elevenítik fel az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjárat hadi táborának hangulatát, mindennapjait.

Az ünnepnapon a Parlamentben vehetik át a díjazottak a Magyar Köztársaság kormánya által 2008-ban alapított Márciusi Ifjak Díj - a fiatal magyar tehetségekért elnevezésű kitüntetést.