Időközi önkormányzati választás Albertirsán

2010.03.22. 17:10

Időközi önkormányzati képviselő-választás lesz vasárnap a Pest megyei Albertirsa 8. számú választókerületében, hogy pótolják a testület korábban lemondott képviselőjét - közölte Kovács Tímea, a város önkormányzatának aljegyzője hétfőn az MTI-vel.

Az önként távozott Szmolár Attila (Fidesz - Albertirsa Polgáraiért-"APO" Egyesület)) helyére hatan pályáznak: Bartos Mihály (Fidesz), Bujdosó Csilla (független), Fülöp Sándor (független), Kovács Zoltán (MDF), Szemőkné Szedlacsek Judit (független) és Tóth János ("APO" Egyesület).

Vasárnap reggel 6 és este 7 óra között 1095 választókorú állampolgárt várnak az urnához - mondta az aljegyző. Függetlenül attól, hogy hányan jelennek meg a helyi evangélikus iskolában tartott voksoláson, a legtöbb szavazatot elnyert jelölt győz, így ismét teljes létszámmal dolgozhat majd a 18 tagú albertirsai képviselőtestület.

A 12 ezer lakosú városban egyébként nagyjából kiegyenlítettek a helyi politikai erőviszonyok, mivel a jobb- és baloldali pártokon kívül több helyi egyesületnek is sikerült bejuttatnia jelöltjeit a testületbe – közölte Kovács Tímea.