Pintér: a rendőrség teljesítette vállalását

2010.06.17. 16:47

Az új kormány megalakulása után a belügyminiszter azt ígérte, hogy két hét alatt javulást érnek el a közbiztonság terén a bűnügyileg fertőzött borsodi térségben. A két hét eredményeiről Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön számolt be. Szerinte a tapasztalat azt mutatja, hogy azokon a településeken, ahol korábban nem volt rendőr, - például egyes kis falvakban - az akció a bűnözéstől való elrettentésben hozott eredményt. Ott, ahol korábban is voltak rendőrök, a felderítés eredményessége javult, például Miskolcon és Mezőkövesden.

Pintér Sándor hozzátette: soha nem ígérte, hogy egyáltalán nem lesz bűnözés. Azt ígéri, hogy "karbantartják" és a svéd és svájci mintára hozzák fel a közbiztonságot.

A belügyminiszter elmondta még, hogy a borsodi akció mellett június 2-án országos akciót is tartottak körözöttek elfogására, akkor 206 ember került rendőrkézre. A múlt hét elején Zala megyében egy rendőrőrs avatása kapcsán is voltak akciók, a tájékoztató napján, csütörtökön pedig Baranyában zajlik hasonló. Az akciók folytatódnak és visszatérően ellenőrzik a borsodi és a szabolcsi térséget is majd.