Feloszlatták a Fidesz újbudai szervezetét

2010.06.25. 07:27 Módosítva: 2010.06.25. 07:27

A Népszava értesülése szerint feloszlatták a Fidesz újbudai szervezetét, és Simicskó Istvánt, a honvédelmi minisztérium államtitkárát bízták meg az újjáalakítással.

Az ügy előzménye, hogy a pártban nem tudták eldönteni, kit indítsanak a polgármesteri székért az őszi választásokon. A jelöltségre többen pályáztak, a lap információi szerint a legélesebb verseny Kupper András korábbi és Schneller Domonkos jelenlegi kerületi vezető között volt. A harcot végül úgy döntötték el, hogy Simicskóból csináltak polgármester-jelöltet.

E harcok is közrejátszottak abban, hogy a szervezet feloszlatását kezdeményezte a Fidesz országos elnöksége a párt országos választmánya elnökségénél.

Az Orbán Viktor által jegyzett levélből kiderül, azért, mert "a helyi szervezeten belül évek óta belső háború zajlik, a csoport legalább öt részre szakadt (...) Az ellentét olyan mértékű, hogy a felek képtelenek kompromisszumot kötni egymással, és súlyosan veszélyeztetik a Szövetség 2010. évi önkormányzati választási esélyeit is".