Pál
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Szonda Ipsos: tartja magát a Fidesz, gyengült a Jobbik

2010.07.02. 07:01

Az áprilisi országgyűlési választások után még viszonylag aktív a magyar társadalom, 56 százaléknyian most is elmennének szavazni, és a Szonda Ipsos felmérése szerint - amelyet a Népszabadság pénteki száma ismertet - a választók körében is keveset változtak az erőviszonyok: a Fidesz 63 (májusban 61), az MSZP 18 (májusban 16), a Jobbik 12 (májusban 16) és az LMP 5 (májusban 6) százalékos.

Az eseménydús kormányzati startot alapvetően pozitívan vették a Fidesz hívei, a párt különösen a középrétegeknek köszönheti magas, a népességen belüli 41 százalékos támogatását.

A június 16-22. között, 1500 ember megkérdezésén alapuló felmérés szerint az MSZP is tartja magát, az utóbbi két hónapban nem lettek gyengébbek a pozíciói, a választási vereség sem morzsolt le szavazókat. A szocialisták jelenleg a választásra jogosultak 12 százalékára számíthatnak.

A felmérés szerint kicsit gyengült a Jobbik, nagyjából azon a szinten - a lakosság egészén belül 7 százalékon - áll, ahol az év elején. Az LMP a választásra jogosultak 4 százalékának támogatását élvezi - olvasható a lapban.