Piroska
-2 °C
5 °C

Fideszes polgármester is érintett lehet az UD-ügyben

2010.07.22. 02:19

Az UD-ügy még elvarratlan szálai abba az irányba mutatnak, hogy a cég üzleti mellett politikai megrendeléseket is teljesíthetett - írja csütörtöki számában a Népszava.

A lap információja szerint a felbujtók vagy megbízók sok esetben felderítetlenek, de a "kishalak" közül többek ellen hamarosan vádat emelhetnek. Ilyen az a még nyomozati szakban lévő eset, amelyben az UD Zrt. egyik volt vezetője, Tóth János egy esztergomi fideszes alpolgármester, valamint a helyi polgármester egykori kampányfőnöke híváslistáit "rendelte meg".

Az ügyhöz kapcsolható az a nyomozás is, amelyet jelenleg is ismeretlen tettes ellen folytat a Fővárosi Főügyészség. A nyomozás az NBH azóta távozott főigazgatója, Laborcz Sándor 2008 őszi feljelentése nyomán indult, államtitoksértés gyanújával. A feljelentés szerint egy fideszes polgármester gyanúsítható azzal, hogy "ismeretlen forrásból megszerezte munkatársainak, helyi gazdasági, politikai ellenfeleinek mobiltelefon-híváslistáit". Azokat a találgatásokat, miszerint Meggyes Tamás esztergomi fideszes polgármester lehet a feljelentésben meg nem nevezett személy, a polgármester korábban visszautasította.