Őrizetben marad Szalainé Szilágyi Eleonóra

2010.08.12. 15:40

Az elsőfokú bíróság határozatáig, legkésőbb november 4-ig házi őrizetben marad Szalainé Szilágyi Eleonóra, a BKV volt humánpolitikai igazgatója, mivel a bíróság szerint továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, vagy a tanúk befolyásolásának veszélye.

A házi őrizet meghosszabbítását a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta és ezt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) megalapozottnak találta. A Fővárosi Bíróság csütörtöki közleményében. a döntést azzal indokolták, hogy a főügyészség továbbra is nyomoz a nagy összegű végkielégítések és a különböző megbízási és vállalkozási szerződések ügyében. Számos tanút kell  még kihallgatni, ami hosszabb időt vesz igénybe. A végzés nem jogerős.

Szalainé Szilágyi Eleonóra ez év január elején került előzetes letartóztatásba, és május elejétől van házi őrizetben.
A BKV volt humánpolitikai igazgatójának 2008 márciusában - a prémiumokkal együtt - mintegy százmillió forint végkielégítést fizettek, majd havi 1,2 milliós fizetéssel a cég tovább foglalkoztatta 2009. július 27-ig, amikor Szalainé felmondott a közlekedési társaságnál.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás