Az ÁNTSZ soron kívül vizsgálódik a Bajcsy-Zsilinszky kórházban

2010.10.01. 10:49

Az országos tiszti főorvos soron kívüli vizsgálatot rendelt el abban a budapesti kórházban, ahol felmentettek állásából egy főnővért, miután kiderült, hogy hamisak a felsőfokú végzettségét igazoló dokumentumok.

Az ÁNTSZ közölte: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága szerdán kérte fel Paller Juditot, hogy rendeljen el vizsgálatot a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban történtekkel kapcsolatban.

"A vizsgálat az egészségügyi szolgáltatások minimumfeltételei közül a személyi feltételek teljesítésére irányul" - írták. Az esetleges későbbi intézkedésekről a vizsgálat lezárulta után lehet dönteni.

Szerdán hozta nyilvánosságra a Blikk, miszerint a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház főnővére, M. Anikó hamis diplomával helyezkedett el, akit ezért állásából felmentettek. Csütörtökön több lap már arról számolt be, hogy nem M. Anikó volt az egyetlen ilyen dolgozó a kórházban, mivel további két ember esetben tettek feljelentést, mert felmerült a gyanú, hogy nem valódiak a végzettségüket igazoló dokumentumok.