Butik nyílik jótékonykodóknak Pécsen

2010.11.08. 06:45

Jótékonysági üzlet nyílik november 25-én Pécsen, hasznát a Dóri Háznak, Magyarország egyetlen gyermekhospice intézményének fenntartására fordítják.

A Király utca 49. szám alatt, angol mintára berendezett Charity Shop-ban jó minőségű használt árukból válogathatnak a vevők, akik a vásárlással jótékonykodnak is - tájékoztatta az üzletet működtető Szemem Fénye Alapítvány közleményben az MTI-t.

Hozzátették: a butikban kéthetente megújul az árukészlet, amely első osztályú adományokból áll. Mivel az készletet lakossági felajánlásokból származik, a szervezet folyamatosan várja telephelyén a megkímélt, jó minőségű ruhákat és játékokat.

Magyarország első gyermekhospice-házát május 19-én adták át Pécsen, az intézmény működését a szükséges engedélyek birtokában várhatóan ez év végén kezdheti meg.

Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány kuratóriumi elnöke korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a gyógyíthatatlan betegségben hat évvel ezelőtt elhunyt Várdai Dóráról elnevezett Rácvárosi utcai épület ötletét az adta, hogy Magyarországon évente több száz gyermek hal meg daganatos és krónikus betegségekben.

"A kórházakon kívül pedig nincs olyan intézmény, ahol nekik és szüleiknek megfelelő szakmai, emocionális háttérrel tudnák biztosítani a méltóságteljes búcsú lehetőségét" - mutatott rá a kuratóriumi elnök. Hozzátette: a Dóri Házban egyszerre öt gyermeknek lesz lehetősége, hogy utolsó napjait, óráit zavartalanul töltse családja társaságában.